Sidor

lördag 15 augusti 2009

Tomatsås till pasta och pizza


Den här såsen passa bra till pasta och fungerar utmärkt som sås till pizza.

Knepet med en god tomatsås är att låta den koka ihop tillräckligt länge. Om du använder smaksatta krossade tomater så har de i regel redan redan kokat ihop och därför behöver smaksatt tomatkross inte lika mycket koktid som naturella tomater.

Det här behöver du:

2 st gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 msk socker
1/2 dl tomatpure
1 msk vitvinsvinäger
1000 g krossade tomater, gärna med basilikasmak

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök. Stek löken utan att den tar färg i oljan.

Låt sockret smälta i lökblandningen och tillsätt därefter tomatpure och vinäger. Låt allt koka ihop ett par minuter.

Tillsätt de krossade tomaterna och låt såsen koka ihop i minst 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!