Sidor

söndag 5 juli 2009

Suverän blåbärspaj med kolasmak

Det här är en smidig och god paj på blåbär. Pajskalet behöver inte förgräddas och men blir ändå knäckigt med en god kolasmak. Eftersom pajen blir krämig så behövs egentligen inga tillbehör.

Det här behöver du:

Deg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6 dl blåbär

Gör så här:

Smält smöret och blanda i socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut i en pajform.

Rör ihop fyllningen och avsluta med att blanda i blåbären försiktigt.

Grädda pajen i 215 graders värme i cirka 30 minuter.

Testa gärna en liknande paj fast med vinbär.

1 kommentar:

  1. detta låter supergott, måste nästan testas...tack för tipset.

    Hälsningar Nadja

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!