Idag blev det ett alternativ till pytt i panna. Framförallt är det gott med den färska sparrisen.
600 g potatis, gärna färskpotatis
100 g gul lök
1 msk vitlök
2 msk olivolja
1 msk smör
150 g paprika
150 g squash
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
150 g färsk grön sparris
Gör så här:
Tärna potatis och lök i encentimeterskuber. Finhacka vitlöken. Stek allt på 70 % värme i 5-6 minuter i en stor stekpanna.
Hacka paprika och squash i kuber. Sänk temperaturen på potatisen och tillsätt grönsakerna. Efterstek i 15 minuter under lock på 30 % värme.
Dela sparrisen i en smal och en tjock del. Koka de tjocka delarna i tre minuter och de smala de sista två minuterna i lättsaltat vatten (1/2 tsk salt per liter). Tag upp sprrisen och hacka sparrisen i mindre bitar.
Servera till prinskorv eller tillsätt 1 msk vinäger och servera som ljummen potatissallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!