Sidor

tisdag 9 juni 2009

Rabarbermarmelad med vanilj

Den här marmeladen passar lika bra till rostmackan som till brieosten. För att säkra marmeladförsörjningen framöver har jag planterat två nya rabarberplantor i år.

500 gram rabarber
1 vaniljstång
2 msk vatten
500 g syltsocker

Skär rabarbern i små bitar. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur alla frön. Koka upp rabarber, vatten,vaniljstång och frön i en kastrull.

Koka under lock tills rabarbern mjuknat (ungefär 5-10 minuter). Tillsätt syltsockret och koka 2 minuter till. Häll upp i rena varma burkar, förslut genast. Förvara i kylskåp.

1 kommentar:

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!