Det här är den godaste smulpajen. Äppelkakan passar väldigt bra att servera med vanlijsås eller ännu hellre vaniljglass.
125 g smält smör
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
4-5 tunt skivade äpplen (gärna Transparente blanche)
socker
kanel
Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna i det smälta smöret.
Bred ut de skivade äppelklyftorna på ett ugnssäkert fat. Strö över lite socker och kanel.
Fördela smuldegen ovanpå äpplena. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Om du har äpplen över så kan du prova att koka lite äppelkräm. Perfekt mellanmål.
Har bakat många äppelpajer, men den där ser riktigt god ut!
SvaraRaderaEn riktigt god äppelpaj, detta recept är min favorit. Tack för en bra sida <3
SvaraRaderaja gud vad gott det var! Precis lagat det, lite lyx sådär på lördagen :) MUMS
SvaraRaderaDetta är den godaste äppelpaj jag någonsin har ätit! Ska definitivt göra den fler gånger!
SvaraRaderasmåtorr å föll sönder
SvaraRaderaMycket god , den som skrev torr i tidigare kommentar kan inte haft i smör. säkert något margarin eller dyl.
SvaraRaderajag tyckte den var perfekt men några jag bjöd den på tyckte den var för mäktig ( för mycket smör)
och jag använde en digitalvåg så exakt 125g smör.
mycket god , rekomenderas
Receptet som funnits på baksidan av gyllenhammars havregryn dom sista 20åren minst. Lättare att komma ihåg än att hålla ordning på receptet =)
SvaraRaderaBrukar själv lägga vaniljsocker.