Sidor

fredag 22 maj 2009

Äppelpaj med havregryn


Det här är den godaste smulpajen. Äppelkakan passar väldigt bra att servera med vanlijsås eller ännu hellre vaniljglass.

125 g smält smör
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
4-5 tunt skivade äpplen (gärna Transparente blanche)
socker
kanel

Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna i det smälta smöret.

Bred ut de skivade äppelklyftorna på ett ugnssäkert fat. Strö över lite socker och kanel.

Fördela smuldegen ovanpå äpplena. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.





Om du har äpplen över så kan du prova att koka lite äppelkräm. Perfekt mellanmål.

7 kommentarer:

  1. Har bakat många äppelpajer, men den där ser riktigt god ut!

    SvaraRadera
  2. En riktigt god äppelpaj, detta recept är min favorit. Tack för en bra sida <3

    SvaraRadera
  3. ja gud vad gott det var! Precis lagat det, lite lyx sådär på lördagen :) MUMS

    SvaraRadera
  4. Detta är den godaste äppelpaj jag någonsin har ätit! Ska definitivt göra den fler gånger!

    SvaraRadera
  5. småtorr å föll sönder

    SvaraRadera
  6. Mycket god , den som skrev torr i tidigare kommentar kan inte haft i smör. säkert något margarin eller dyl.

    jag tyckte den var perfekt men några jag bjöd den på tyckte den var för mäktig ( för mycket smör)

    och jag använde en digitalvåg så exakt 125g smör.

    mycket god , rekomenderas

    SvaraRadera
  7. Receptet som funnits på baksidan av gyllenhammars havregryn dom sista 20åren minst. Lättare att komma ihåg än att hålla ordning på receptet =)

    Brukar själv lägga vaniljsocker.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!