Sidor

söndag 25 januari 2009

Bästa kladdkakan



Smöra och bröa en form. Det är smidigt om formen har avtagbara kanter. Tiden i ungen är anpassat efter en form på 22 centimeters diameter.

Blanda

250 g socker (ca 3 dl)
90 g vetemjöl (ca 1,5 dl)
50 g kakao (1 dl)
3 g salt (1 tsk)

Tillsätt
100 g smält smör
2 ägg (100 g)

Blanda ihop smeten och häll i formen. Smeten är ganska fast men kommer att rinna ut till kanterna när den blir varm.

Grädda i 20 minuter i en 175 grader varm ugn.

Servera med vispad grädde när kakan kallnat.

1 kommentar:

  1. Smarrigt! Jag har haft ett gammmalt recept som hette Kalorikaka men denn skulle vara i en gjutjärnsstekpanna, någon sådan har vi inte längre. Detta ersatte det receptet. Tack!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!