Det här är ett alldeles utmärkt tillbehör till lammfilén eller oxfilén på nyårsafton. Potatiskakan går bra att förbereda dagen innan.
Gör så här:
Stek utan att det tar färg och lägg därefter åt sidan.
2 msk olja
100 g finhackad gul lök
1 tunnt skivad vitlöksklyfta
Stek 1 kg skivad potatis på hög värme i två omgångar så att det tar
lite färg, cirka 2 minuter per omgång. Tillsätt 0,5 tsk salt till
varje stekning.
Blanda lök och potatis i stekpannan.
Blanda
130 g finriven parmesanost/västerbottenost
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
Bland alla ingredienser och lägg därefter upp i en rektangulär brödform. Pressa samman hårt (använd en likadan brödform och tryck vad du förmår).
Baka i ugnen i 200 grader i ca 40-45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!