Sidor

måndag 15 december 2008

Honungs och saffransglass med hallonsås

6 port

3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 dl honung
1 pkt saffran 0,5 g (eller ett halft så blir det lite mindre saffanssmak)
3 dl vispgrädde

SÅS:
4 dl djupfrysta hallon (ca 200 g)
florsocker
ev vatten

Vispa äggulor, socker, honung och saffran till en pösig smet. Vispa grädden. Blanda äggsmet och grädde och häll det i en form. Frys glassen minst 6 timmar.

Tina hallonen. Kör dem i mixer eller matberedare. Smaksätt med florsocker. Späd ev med lite vatten om såsen är för tjock. Ta fram glassen i serveringsögonblicket och servera med hallonsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!