Vi lagar alltid laxen i ångugnen, men du kan naturligtvis tillaga laxen på annat sätt.
Det här behöver du till Glasnudelsallad med sesamlax:
3 portionsbitar lax, vacuumförpackat
250 gram glasnudlar
1/3 blomkålshuvud
1 morot
1 rödbeta
1 msk sesamfrön
1 gul paprika
1/2 gurka
1 dl edamebönor
1 dl jordnötter
Dressing:
1 lime, saften av alltså
0,5 dl olivolja
1-2 tsk sesamolja
1 msk sweet chili sause
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
(torkad/färsk koriander)
Så här gör du Glasnudelsallad med sesamlax
Lägg in den frusna laxen i ångugnen (i sin förpackning) och tillaga sousvide i 45 minuter på 54 grader.
Koka upp lättsaltat vatten och sjud därefter glasnudlarna i 3 minuter. Skölj nudlarna i kallt vatten.
Blanda ihop dressingen i en stor skål.
Riv morot och rödbeta på rivjärnet. Blanda med dressing.
Skiva blomkål, gurka och paprika med mandolinen. Blanda blomkål och paprika med dressingen, spar gurkan till serveringen.
Kör jordnötterna kort i mixer.
Blanda glasnudlarna med grönsakerna och dressingen och fördela sedan glasnudelsalladen på fyra tallrikar.
Salta laxen lätt (eller låt bli) och fördela på tallrikarna.
Toppa med gurka och edamebönor. Avsluta med jordnötskrossen på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!