Sidor

lördag 23 december 2017

Mozartkulor - julens favoritgodis




Det här behöver du för att göra Mozartkulor:
100 g marsipan
100 g nougat
150 g mörk choklad

Så här gör du Mozartkulor:
Kavla ut marsipanen  mellan två plastfoliebitar till cirka 1 mm tjocklek.
Skär ut kvadrater 4x4 centimeter.

Skär nougaten i kuber 1x1 cm.
Rulla nougaten snabbt i handflatan till runda bollar.

Lägg nougaten på marsipanrutorna. Knip ihop dem till en boll och rulla i handflatan.

Smält chokladen och doppa kulorna. Funkar bra att ta två tandpetare för att doppa ned dem och sedan skeda över lite choklad för att täcka helt.

Sätt in dem i kylen och låt chokladen stelna.

torsdag 2 mars 2017

Ångugnscones

De här sconesen är lagade i ångugn, de tar lite längre tid än vanliga, men blir definitivt frasigare.

Det här behövs för 3 scones:

2 dl vetemjöl
1 drygt krm salt
1 tsk bakpulver
25 g smör
3/4 dl mjölk

Så här gör du:

Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och fördela det i mjölblandningen. Häll i mjölk och arbeta ihop till en deg. Dela upp i tre lika stora delar, forma till bollar och tryck ihop de till platta, cirkelformade kakor. Skåra ett kors så att du får fyra delar i varje scones.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda från kall ångugn på ånga medel 210 grader i ca 15-20 minuter. Då sconesen mestadels är gyllenbruna är de klara.