100 g marsipan
100 g nougat
150 g mörk choklad
Så här gör du Mozartkulor:
Kavla ut marsipanen mellan två plastfoliebitar till cirka 1 mm tjocklek.
Skär ut kvadrater 4x4 centimeter.
Skär nougaten i kuber 1x1 cm.
Rulla nougaten snabbt i handflatan till runda bollar.
Lägg nougaten på marsipanrutorna. Knip ihop dem till en boll och rulla i handflatan.
Smält chokladen och doppa kulorna. Funkar bra att ta två tandpetare för att doppa ned dem och sedan skeda över lite choklad för att täcka helt.
Sätt in dem i kylen och låt chokladen stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!