Ingredienser:
5 dl fingervarmt vatten
25 g jäst
2 msk sirap
4 1/2 dl fint rågmjöl
10 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
Så här gör du:
Häll 1 dl vatten i en bunke, smula ned jästen och rör ihop det. Tillsätt resten av vattnet och sirapen. Arbeta ned rågsikt och vetemjöl och tillsätt salt. Låt degen jäsa i 60 minuter.
Dela degen i två lika stora delar och forma dem till bröd. Låt brödet jäsa ytterligare 60 minuter.
Lägg på en ugnssäker plåt och stoppa in långt ner i ugnen. Sätt nu på ugnen på 210 grader intervallånga. Grädda i 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!