Den här barbequesåsen gjorde vi till fooled pork (alltså Jack-fruit som tillagas för att likna pulled pork).
Till det behövs en god barbequesås och här är receptet som gav den rätta smaken.
Det här behöver du till hemgjord barbequesås
2 msk smör
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk Mutti-tomater
0,5 dl ketchup
0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl farinsocker
1 msk chilipulver ancho
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 msk fransk senap
Så här gör du hemgjord barbecuesås
Finhacka lök och vitlök.
Smält smöret och stek den gula löken utan att den tar färg. När löken är mjuk tillsätt vitlöken och stek nån halv minut till.
Tillsätt övriga ingredienser och låt barbequessåsen koka ihop i en halvtimme.
Kör barbequesåsen slät i mixer och låt därefter barbequesåsen svalna.
Förvara barbequesåsen kallt. Eftersom det är mycket socker och vinäger i barbequesåsen håller den ganska länge i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!