Idag lagar vi en indisk dal med curry och andra kryddor. Indisk dal är en rätt som man alltid kan laga eftersom den bara kräver "skafferiråvaror". Indisk dal är enkelt, billigt och gott - därför har det blivit en återkommande favorit på Lyckan.
Det här receptet på indisk dal räcker ofta till en middag och ett par matlådor.
Det här behöver till Indisk dal:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tsk malen torkad ingefära
1/2 tsk spiskummin
1 krm kanel
1 krm malen muskot
1/2 msk curry
3 dl linser
1 burk körsbärstomater
1 burk kokosmjölk
1,5 msk fond
1 tsk salt
ev. vatten
Så här gör du Indisk dal:
Hacka och stek löken i smöret. Skölj linserna och låt rinna av.
Blanda kryddorna och strö över löken. Tillsätt körsbärstomat, kokosmjölk och linser. Tillsätt fond och salt. Låt koka i en halvtimme. Rör om med jämna mellanrum så att linsgrytan inte bränner fast.
Späd eventuellt grytan med vatten om den blir för stabbig. Servera med kokt ris och en god sallad.