Sidor

torsdag 28 november 2013

Kristyr till pepparkakor och pepparkakshus

Den här fantastiskt bra kristyren lärde jag mig att göra av en arbetskamrat. Den fungerar både till att dekorera pepparkakor och sätta ihop pepparkakshus. Det är mycket enklare (och orsakar färre brännskador) att sätta ihop pepparkakshuset med kristyr än med smält socker.

175 g florsocker
1 äggvita
3 droppar ättika

Vispa äggvitan med en gaffel i ett litet glas.

Väg upp florsockret i en bunke.

Tillsätt äggvitan lite i taget medan du vispar med elvisp. Konsistensen ska bli väldigt trögflytande. Tillsätt ättiksyran och vispa lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!