Det här receptet på hemmagjord pesto är en ganska mild variant med mycket ost och med en nötig smak av rostade solrosfrön. Just den här hemmagjorda peston har alltså inte allt för kraftig basilikasmak. Vill du ha mer basilikasmak så dubblerar du enklast mängden basilika.
Efter att ha testat hemmagjord pesto kan jag konstatera att hemmagjord pesto är godare än den bortgjorda pesto man ibland köper.
Det här behöver du till hemmagjord pesto:
1 kruka basilika
46 g solrosfrö (1 dl)
54 g parmesanost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
120 g olja (1,3 dl)
Så här gör du hemmagjord pesto:
Plocka bort bladen från basilikaplantan. Skölj bladen.
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna (nästan full effekt) i 3 min. Rör om då och då. Låt svalna något. Medan du rostar solrosfröna river du osten fint.
Häll basilika, solrosfrön, riven ost, salt och peppar i en lämplig bunke. Blanda allt med stavmixer. Tillsätt olja under omrörning till lämplig konsistens.
Servera till nykokt pasta tillsammans med mozzarella och färska tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera!
Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.
Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.
在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!