De här hallongrottorna brukar min svärmor göra - de blir jättegoda. Jag tror hemligheten är att använda marsanpulver.
Det här behöver du till 20 st hallongrottor:
225 g smör
1 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver (för kokning)
1 1/2 tsk bakpulver
cirka 1/2 dl hallonsylt (eller annan sylt)
folie- eller muffinsformar
Så här gör du hallongrottor:
Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, marsanpulver och bakpulver och blanda det i smörsmeten. Knåda ihop till en deg.
Dela degen i två lika stora bitar. Rulla ut på mjölat bakbord. Dela varje rulle i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg i formarna. Gör en grop i varje och fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter i 175 grader.
Ehhh, hoppas du menar 1,5 tsk bakpulver istället för 1,5 dl! ;-)
SvaraRaderaHej Anonym,
SvaraRaderatack för påpekandet. Receptet är justerat.
/Magnus