Sidor

fredag 19 juli 2013

Hallongrottor - syltgrottor - extra goda med marsanpulver



De här hallongrottorna brukar min svärmor göra - de blir jättegoda. Jag tror hemligheten är att använda marsanpulver.

Det här behöver du till 20 st hallongrottor:

225 g smör
1 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver (för kokning)
1 1/2 tsk bakpulver
cirka 1/2 dl hallonsylt (eller annan sylt)
folie- eller muffinsformar

Så här gör du hallongrottor:

Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, marsanpulver och bakpulver och blanda det i smörsmeten. Knåda ihop till en deg.

Dela degen i två lika stora bitar. Rulla ut på mjölat bakbord. Dela varje rulle i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg i formarna. Gör en grop i varje och fyll med sylt.

Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter i 175 grader.

2 kommentarer:

  1. Ehhh, hoppas du menar 1,5 tsk bakpulver istället för 1,5 dl! ;-)

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym,

    tack för påpekandet. Receptet är justerat.

    /Magnus

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!