Sidor

måndag 18 juli 2011

Vikingabröd



Det här vikingabrödet serverade vi till revbensspjäll.

Vikingabröd:

2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 krm salt
25 g smör
2 msk flytande honung
1 dl vatten

Så här bakar du vikingabröd:

Blanda vetemjöl, havregryn och salt i en bunke. Smula ihop med smöret. Blanda ihop med honung och vatten till en ganska kladdig deg. Lägg gärna degen kallt nån timme, men det funkar att låta bli.

Platta ut med mjölade händer lika vackert som på bilden ovan. Stek på medelvärme, cirka två minuter på varje sida.



1 kommentar:

  1. åh, men det här var ju ett spännande brödrecept, att steka bröd tycker jag brukar bli riktigt smaskigt, kanske för att man inte gör det så ofta? Jag har faktiskt aldrig hört talas om det innan! Gillar sista bilden ;)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!