Sidor

onsdag 13 juli 2011

Krusbärsmarmelad med timjan och vitt vin



En krusbärsmarmelad kokad med vitt vin och smaksatt med timjan. Passar bra till ostbrickan. Om du hellre vill ha en frukostmarmelad med krusbär så ska du hitta här.

Marmeladen:

700 g krusbär
1 dl vitt vin (Fumees de Blancs)
1,75 dl vatten
10 strån timjan färsk (ungefär 1 tsk)
500 g socker

Gör marmeladen så här:

Koka upp vin, vatten och timjan (bara bladen).

Tillsätt de rensade krusbären och koka i 10 minuter.

Tillsätt socker och koka till temeperaturen är 105 grader. Det tar ungefär 45 minuter. Skumma av sylten allt eftersom det bildas skum på ytan så får du en klar, fin marmelad. Smaka gärna av om du tycker timjanen ger tillräckligt mycket smak. Om inte är det lätt att ta lite mer, men se till så att timjanen inte dominerar smaken.

Under tiden marmeladen kokar så värmer du de rena syltburkarna/locken och kontrollera att locken verkar hålla tätt.

Häll på marmelad på burkarna, skruva på locket och vänd burken upp och ner. När du vänder burkarna så blir locken hyfsat sterila vilket gör marmeladen hållbarare.

1 kommentar:

  1. Helagat är så gott, det godaste :)
    Kram BLOGGFISKEN-för dig med passion för fisk :)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!