Sidor

lördag 5 mars 2011

Kycklingfilé med bacon lowtemp



Inspirerad av det här receptet på lowtemp kyckling (lindad med bacon) så blev det riktigt saftig kyckling till lunch idag.

Till det serverades lite gnocchi med pesto och en fräsch sallad. Här finns två varianter, både för frysta och tinade filéer.

Det här behöver du:

1 msk olja
4 kycklingfiléer (eller ännu hellre lårkycklingfiléer)
1 paket bacon (140 g)

Gör så här (färska/tinade lårfiléer)

Häll oljan i ugnformen och vänd runt filéerna i oljan.

Lägg bacon ovanpå kycklingfiléerna.

Tillaga i 120 graders varmluft i en timme.


Gör så här (frysta filéer):

Lägg de frysta filéerna i en form.

Lägg bacon ovanpå kyckinglårfiléerna.

Tillaga i 100 graders varmluft i 100 minuter (till innertemperatur 75 grader).

1 kommentar:

  1. Bacon i mat är så himla gott, att ha det tillsammans med kyckling sådär låter perfekt!:)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!