Sidor

söndag 12 september 2010

Citronsås till pasta

Vi har en kokbok som heter de 100 bästa pastasåserna. Vi köpte den på någon bokrea för över tio år sedan och insåg ganska snabbt att det inte var vår bästa kokbok.

Recepten är ofta på formen: 2 citroner, 2 dl grädde och 500 pasta - alltså väldigt enkla, raka recept utan allt för mycket krusiduller. Det blir de sällan så gott. Därför fungerar boken idag mer som inspiration och recepten blir mer grundidéer för vidare improvistaion.

Det här receptet sägs härstamma från Guiseppe Palladions restaurang Vecchia Roma. Naturligtvis smakar såsen i Matlyckans version helt fantastiskt.

Det här behöver du:

340 g pasta
140 g bacon
1 msk vitlök
1 citron
2,5 dl grädde
1 tsk grönsaksfond
1 msk socker
1/2 krm torkad chilipeppar

Gör så här:

Klipp baconen i encentimeters strimlor och stek tillsammans med vitlöken. Baconet ska inte koka och inte ta färg så medelhög värme blir lagom.

Tvätta citronen och strimla skalet.Var försiktig så att det vita inte kommer med.

Tillsätt hälften av citronskalet och alla övriga ingredienser och låt såsen koka ihop i 30 minuter.

Koka pastan och blanda därefter med såsen. Garnera med citronskal och servera direkt.

Bild Creative Commons R Stanek.

1 kommentar:

  1. God sås. Men kanske lite mindre citronskal i tycker jag. Tack för en mycket trevlig blogg.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!