Sidor

tisdag 22 juni 2010

Dillmajonäs med mascarpone - kall sås

Egentligen gör man dillmajonäs genom att blanda majonäs och dill, men eftersom jag hade en burk mascarpone i kylen så blev det ett litet expriment.

Mascarpone kommer ursprungligen från Lombardiet i Italien. Mascarpone kan användas istället för crème fraiche eller vispgrädde och passar bevisligen bra i en dillmajonäs. Såsen gjorde succé på Lyckan.

Servera såsen till rökt eller inkokt lax.

Det här behöver du:

80 g lättmajonäs
80 g mascarpone
10 g hackad dill

Gör så här:

Blanda ihop majonäs och mascarpone ordentligt. Tillsätt den hackade dillen och blanda lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!