Sidor

söndag 23 maj 2010

Bulgursallad med rökt fisk


Det här är en enkel och god bulgursallad som passar bra till mycket mer än bara rökt fisk.


Det här behöver du:

4 dl bulgur (350 g)
8 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 rödlök
2 msk finklippt persilja (färsk)
2 msk finklippt mynta (färsk)
1/2 gurka
1 röd paprika

Gör så här:


Koka bulguren i buljongen och hacka under tiden alla grönsaker i små bitar (det ska inte vara allt för stor skillnad mellan grönsaker och bulgur).

Blanda olja, citronjos, persilja, mynta och finhackad rödlök. Rör ner i den färdigkokta bulguren.

Om salladen ska serveras kall så blir grönsakerna fräschare om de tillsätts när salladen svalnat. Om salladen ska serveras direkt går det fint att blanda ner övriga ingredienser med en gång.

Rensa fisken och servera den ovanpå salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!