Sidor

tisdag 22 september 2009

Chokladtryffel - enkelt lyxig tryffel

I söndags skulle jag och yngste sonen baka. Eftersom jag precis köpt muscovadosocker så ville jag hitta något bra recept med råsocker. Det här är en variant på det jag hittade hos sockertillverkaren.

Tryfflarna blev fantastiskt goda och när man gör dem själv kan man göra dem precis så stora som man själv tycker att det passar. Jag valde att göra dem stora som sockerbitar, då blev det 30-40 stycken.

Det här behöver du:

1 dl vispgrädde
3 msk Mörkt Muscovadoråsocker
2 msk Ljust Muscovadoråsocker
200 g mörk choklad
25 g smör
2 msk kakaopulver

Gör så här:

Blanda socker med grädde och koka upp.

Hacka chokladen och låt den därefter smälta i den varma gräddblandningen. Vispa till en jämn smet.

Tillsätt smöret och rör återigen till en jämn smet.

Häll i en form och låt kallna i kylskåp några timmar. Jag använde en 2 liters brödform så att det blir en rektangulär form på den stelnade tryffeln.

Skär lagom stora bitar och sikta över kakao.

1 kommentar:

  1. Jäkligt gott och enkelt att göra gluten och laktosfritt!

    Frugan blev väldigt glad kan jag säga :)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!