Sidor

fredag 8 maj 2009

Rabarberpaj med havregryn


Smuldeg:
125 g smält smör
1 3/4 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker

Fyllning:
5-6 skivade rabarberstjälkar
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna till smuldegen i det smälta smöret.

Bred på ett ugnssäkert fat ut de skivade rabarberstjälkarna blandade med socker och potatismjöl.

Fördela smuldegen ovanpå rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

--

Om du gillade det här receptet borde du också prova Muffins med rabarber.

15 kommentarer:

  1. Jättegod rabarberpaj som också är enkel att göra.

    Vilken vacker hemsida!!!!

    SvaraRadera
  2. @Ulla Kul att du gillade pajen. Enligt mitt tycke den godaste pajen man kan äta :)

    SvaraRadera
  3. Riktigt gott! Gjorde den nu, alldeles nyss! Tack för ett bra o enkelt recept

    SvaraRadera
  4. Schysst! Googlade på "rabarberpaj havregryn" och fick denna träff. Testar receptet ikväll. Tack på förhand!

    /Måns

    SvaraRadera
  5. Har länkat till det här receptet som jag ska laga till nu!! :) Tack!

    SvaraRadera
  6. Helt underbar paj! Ska baka en till idag! =)

    SvaraRadera
  7. Variant av detta är att minska lite på socker och ta lite sirap istället ger mera knäcksmak samt att man även lägger i jordgubbar.

    SvaraRadera
  8. jätte god :) :) tusen tack!

    SvaraRadera
  9. Hej! Sökte på rabarberpaj med havregryn och fick denna träff. Ska göra denna paj om en stund. Kommer lägga in vad familjen tyckte när vi mumsat. //S

    SvaraRadera
  10. Hej! Sökte på rabarberpaj med havregryn och fick denna träff. Ska göra denna paj om en stund. Kommer lägga in vad familjen tyckte när vi mumsat. //S

    SvaraRadera
  11. Hoppas att det kommer att smaka riktigt gott!

    SvaraRadera
  12. Mums! gjorde fem pajer och frös in några! men jag valde att dubblera smuldegen, blev mer lagom enligt mig då.. =)

    SvaraRadera
  13. Jättegott, men mammas variant med lite sirap och en skvätt grädde håller jag ändå lite högre... Sorry :-)
    Lite knäckigare. Ursprungligen för äpplen, men funkar lika bra till rabarber. Har man några mandlar hemma kan man lika gärna hacka ner dem med.

    SvaraRadera
  14. @svejon Vi lägger upp din mammas recept när vi provat det om inte Johan på Udden hinner före.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!