Sidor

måndag 2 februari 2009

Gryta med lammfärs, oliver och syltlök

Det här är en riktigt god gryta med lammfärs, oliver och syltlök. Jag skulle tro att i princip alla vi känner fått prova på grytan eftersom vi lagar den ganska ofta.

Till vardags serverar vi grytan med ris, men det fungerar faktiskt bra att servera med klyftpotatis.

Ett passande vin är Montepasso (2550).

Det här behöver du (6-8 portioner):

2 gula lökar
1 msk hackad vitlök
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk mynta
400 g lammfärs
2,5 dl Oatly / matlagningsgrädde
2 msk tomatpure
1 msk grönsaksfond
1 tsk balsamvinäger
20 urkärnade kalamataoliver
100 g syltlök
300 g lammkorv

Gör så här:

Finhacka löken och skär lammkorven i centimetertjocka slantar.

Stek löken några minuter i oljan utan att den tar färg.

Tillsätt curry och mynta och stek någon minut till.

Tillsätt lammfärsen och stek tills färsen är genomstekt.

Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter.

Servera med den perfekta klyftpotatisen (festligast) eller ris (enklast).

5 kommentarer:

  1. Väldigt gott och lättlagat! Detta kommer vi att göra fler gånger.
    Hälsn. Grannarna tvärs över.

    SvaraRadera
  2. Tjena,

    vad kul att ni hittade hit och att ni gillade receptet. Ni får väl komma över någon dag så kan ni få prova någon annan av våra favoriter.

    SvaraRadera
  3. Tack för ditt bidrag till sommartävlingen. Lycka till.

    Nadja

    SvaraRadera
  4. Mmmm, vad gott! Så här års borde det vara lag på att äta gryta minst en gång i veckan.

    SvaraRadera
  5. Denna har vi bjudit många vänner på och alla är lika förtjusta! Tack för grymma recept. Nu ska det bli lammgryta igen! Mvh Morgan

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!