Det här är en enkelt recept på hemgjord mjukglass som vi gjorde en dag när vi hade några allt för mogna bananer i fruktkorgen.
Här fuskar vi med en färdig mjukglassmix som vi hittade för en tia på affären.
När vi hällde smeten i glassmaskinen var den ungefär 13 grader varm. Vid ungefär -4 grader hade vi bra konsistens på mjukglassen.
Vår glassmaskin har en kapacitet på 1 liter smet vilket var precis lagom för det här receptet.
Det här behöver du till enkel mjukglass med banan:
1 paket Kelda mjukglass
300 g mosad banan
Så här gör du enkel mjukglass med banan:
Vispa mjukglassmixen luftigt i två minuter med elvisp.
Mosa bananerna (jag gjorde det i en mixerskål med hjälp av elvispen).
Blanda mjukglassmixen och bananerna. Häll blandningen i glassmaskinen.
Kör glassen till krämig konsistens i någon dryg halvtimme.
Servera i strutar.