Sidor

lördag 19 februari 2011

Rostade rödbetor i ugnen



Att rosta rödbetorna är ett gott alternativ till kokning. Rotfrukter blir söta och goda passar bra som tillbehör som alternativ till en grönsallad.


Det här behöver du:

3 stora rödbetor
1 msk olivolja (före rostning)
1 msk olivolja (efter rostning)

Gör så här:

Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och rosta rödbetorna i 150 grader varm varmluftsugn i 1,5 timme.

Häll över lite mer olivolja och låt svalna.

3 kommentarer:

  1. Åh, det är verkligen gott, brukar i också göra hemma!

    SvaraRadera
  2. Ugnsrostade rödbetor är toppen! Inte minst tillsammans med getost eller fetaost. Mmm...
    :-)

    SvaraRadera
  3. Visst är det gott. Jag hade det senast idag i en vegetarisk wrap tillsammans morot, potatis och palsternacka. Till det nån sorts hummus och lite bearnaise.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!