Sidor

tisdag 3 augusti 2010

Lammfärs med pasta - för fyraåringar



Pastasåser med nya tillbehör går inte alltid hem hos den yngre befolkningen här i huset. Då kan det vara en idé att servera i separata skålar. Det är en  kompromisslös kompromiss.

Det här behöver du:

2 msk olivolja
2 msk hackad vitlök
2 paprikor
20 urkärnade oliver
0,5 dl rött vin
2 grovt hackade tomater
salt
peppar

400 g lammfärs
20 blad mynta
salt
peppar

smulad fetaost

330 g pasta

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningen.

Röran


Stek vitlök och paprika i oljan i ett par minuter utan att vitlöken tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10-15 minuter.

Färsen

Stek lammfärsen (det behövs inget fett) på medelhög värme. När färsen har smulat sönder tillsätter du myntan.

Servera i separata skålar så blandar varje måltidsgäst sin egen blandning.

1 kommentar:

  1. Hej! Ja harissa går ju att använda i princip allting, istället för färsk chili eller chilipulver! :) Eller bara när man vill ha lite extra sting i någon maträtt! Ha det bra!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!