Sidor

lördag 24 juli 2010

Rabarber och äppelkräm med vanilj




Vi har precis kommit hem från en utflykt i Frankrike och där serverades det rabarber och äppelkompott till frukostflingorna. Att blanda äpple och rabarber ger en bra balans av syra och sötma och äppelsmaken kompletterar oxalsyran i rabarbern på ett utmärkt sätt.

Väl hemma var vi tvungna att prova en egen variant med vår egen rabarber. Äpplena på äppelträden har inte riktigt mognat men för smaken spelar det inte så stor roll att äpplena kommer från affären. Lite drygt hälften äpple och knappa hälften rabarber blev en bra blandning. Eftersom rabarbern är syrlig blev det lite mer socker än när vi kokar kräm på bara äpplen.

Antingen är det så att äpplena gör att man slipper lite av "strävheten" i en rabarberkräm och eller så är det rabarbern som ger en fin smak på äppelkrämen. Välj själv.

Det här behöver du:

200 g rabarber
300 g äpplen
4 dl vatten
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl
2 msk vatten

Gör så här:

Skala och skär äpplena i bitar. Skiva rabarerna.

Lägg rabarber och äpplen i en kastrull, häll på vatten, socker och vaniljsocker.

Koka 10 minuter och mosa sedan sönder äpplena när de är mjuka.

Blanda potatismjöl och 2 msk vatten, häll i blandningen i krämen. Koka upp.

1 kommentar:

  1. Tack för receptet, var på jakt efter en kräm som även mina barn uppskattar! Denna gick hem!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!