Sidor

lördag 12 juni 2010

Pasta penne med blomkål


Nu är det säsong för blomkål. Här är ett recept med pasta som hela familjen uppskattar.
Receptet räcker till två luncher i vår familj.

Det här behöver du:

500 g pasta penne
2 msk olivolja
1 msk hackad vitlök
1/2 krm torkad chilipeppar
1 blomkålshuvud
1 burk konserverade tomater
2 1/2 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt

Gör så här:

Stek vitlöken och chilipepparen i oljan på medelvärme i tio minuter. Löken ska inte ta färg.

Dela blomkålen i små buketter. Låt blomkålen steka i oljan i fem minuter.

Tillsätt buljongen, salt och de krossade tomaterna. Låt blomkålen koka försiktigt i tio minuter. Koka pastan medan blomkålen kokar.

Häll i grädden och mosa blomkålen med en potatisstöt (eller med stavmixer). Låt pastan rinna av och blanda med pastasåsen. Servera direkt.

2 kommentarer:

  1. Gott! Jag är också ett stort fan av blomkål!

    SvaraRadera
  2. Jättegott! O en kombination jag aldrig skulle kommit på själv. Vi hade inga chiliflakes, utan tog Spiracha chilisås istället. O alldeles för mkt.. -hett o supergott!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!