Sidor

tisdag 1 september 2009

Äppelkräm med kardemumma och vanilj

äppelkräm

Det här är en enkel och väldigt god äppelkräm som är smaksatt med två favoritkryddor, kardemumma och vanilj.
Egentligen borde jag väl använda vaniljstång, men eftersom det här är lite av en vardagsefterrätt så gör jag det enkelt och använder vaniljsocker.
Det här behöver du:
500 g äpplen
400 g vatten
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma
1,5 msk potatismjöl
2-3 msk vatten



Gör så här:


Skala och hacka äpplet i bitar stora som sockerbitar. Lägg bitarna i vatten så att de inte blir allt för bruna.


Häll vatten och äpplen i en kastrull och tillsätt sockret. Låt allt koka upp och koka därefter i sex minuter.


Blanda potatismjölet med vatten och häll i redningen under omrörning. Låt därefter krämen koka igen innan den ställas att svalna. Genom att sockra försiktigt på ytan så undviker du att det blir skinn på krämen.


Krämen smakar bäst kall eller lite ljummen.

3 kommentarer:

  1. Receptet funkade utmärkt, gott! /Emma

    SvaraRadera
  2. När har du i vanilj och kardemumma? När du har i redningen?
    Lite oklart för en som inte är helt van vid att koka kräm

    SvaraRadera
  3. Otrolig lätt o god kräm.Kardemumma kombinationen oslagbart. Den kommer vi göra fler gånger. Står redan på favvo listan./Paulette

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!