Det här är en enkel och väldigt god äppelkräm som är smaksatt med två favoritkryddor, kardemumma och vanilj.
Egentligen borde jag väl använda vaniljstång, men eftersom det här är lite av en vardagsefterrätt så gör jag det enkelt och använder vaniljsocker.
Det här behöver du:
500 g äpplen
400 g vatten
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma
1,5 msk potatismjöl
2-3 msk vatten
400 g vatten
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma
1,5 msk potatismjöl
2-3 msk vatten
Gör så här:
Skala och hacka äpplet i bitar stora som sockerbitar. Lägg bitarna i vatten så att de inte blir allt för bruna.
Häll vatten och äpplen i en kastrull och tillsätt sockret. Låt allt koka upp och koka därefter i sex minuter.
Blanda potatismjölet med vatten och häll i redningen under omrörning. Låt därefter krämen koka igen innan den ställas att svalna. Genom att sockra försiktigt på ytan så undviker du att det blir skinn på krämen.
Krämen smakar bäst kall eller lite ljummen.
Receptet funkade utmärkt, gott! /Emma
SvaraRaderaNär har du i vanilj och kardemumma? När du har i redningen?
SvaraRaderaLite oklart för en som inte är helt van vid att koka kräm
Otrolig lätt o god kräm.Kardemumma kombinationen oslagbart. Den kommer vi göra fler gånger. Står redan på favvo listan./Paulette
SvaraRadera