3 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g smält smör
Smält smöret. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop snabbt. Tryck ut i en form
24 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 min eller mer.
Fyllning:
3 dl vita eller röda vinbär
2 dl lätt crème fraiche
1 msk socker
Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet.
Grädda i 210 grader i 30 minuter.
Pudra över lite florsocker precis före servering.
Testa gärna blåbärspajen som är gjord på liknande sätt.
Tack! Har letat efter inspirande recept med vita vinbär.
SvaraRaderaJag har provat detta receptet två gånger och rekommenderar det verkligen. Ps. Jag tog 3 msk socker istället
SvaraRaderaAnonym sa:
SvaraRaderaEn läcker efterrätt. Enkel och snabb att göra. Jag hade en klick vaniljkesella kvar i kylen och tillsatte även den i smeten, med lyckat resultat.