Sidor

torsdag 16 juli 2009

Krämig paj med vita eller röda vinbär



Trädgården börjar digna av vinbär så jag var tvungen att hitta på något med de vita vinbären. Den här pajen är ganska syrlig men barnen gillade den trots det. Det går så klart att tillsätta lite mer socker i fyllningen så att den blir lite sötare. Eftersom den är så krämig behövs inga tillbehör.

Deg:

3 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g smält smör

Smält smöret. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop snabbt. Tryck ut i en form
24 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 min eller mer.

Fyllning:

3 dl vita eller röda vinbär
2 dl lätt crème fraiche
1 msk socker

Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet.

Grädda i 210 grader i 30 minuter.

Pudra över lite florsocker precis före servering.

Testa gärna blåbärspajen som är gjord på liknande sätt.

3 kommentarer:

  1. Tack! Har letat efter inspirande recept med vita vinbär.

    SvaraRadera
  2. Jag har provat detta receptet två gånger och rekommenderar det verkligen. Ps. Jag tog 3 msk socker istället

    SvaraRadera
  3. Anonym sa:
    En läcker efterrätt. Enkel och snabb att göra. Jag hade en klick vaniljkesella kvar i kylen och tillsatte även den i smeten, med lyckat resultat.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!