Sidor

lördag 4 april 2009

Mild indisk dal - linsgryta




En currydoftande indisk dahl som uppskattas av större delen av familjen.

Så här lagar du indisk dahl:

Stek utan att det tar färg

2 msk olja
100 g finhackad röd lök
75 g morot i slantar
2 st finhackade vitlöksklyftor

Tillsätt den här kryddblandningen och stek lite till

2 krm ingefära
1 tsk koriander
2 krm spiskummin
½ krm nejlikor
½ krm kanel
½ tsk curry

Tillsätt och koka i 15 min

3 dl röda linser, torkade
7 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 tsk citronsaft
½ tsk salt
lite svartpeppar (ca ½ krm)

Indisk dahl servera med ris.

2 kommentarer:

  1. Alternativ curry

    2 krm ingefära
    2 tsk koriander
    1 tsk spiskummin
    ½ krm nejlikor
    1 krm kanel
    1 tsk curry

    SvaraRadera
  2. 2 krm ingefära
    1 tsk koriander
    3 krm spiskummin
    1 krm nejlikor
    1 krm kanel
    1 tsk curry

    och så en hönsbuljongtärning istället för grönsaksfond. Tillsätt 1 msk Heinz ketchup för fylligheten. Smakar lite mera jul.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!