Sidor

söndag 2 maj 2010

Thaigryta med kyckling i röd curry



Det här är en enkelt och lagom stark thaigryta med röd curry. Idag använde jag ICAs currypasta som är ganska stark, med annan kryddpasta får du kanske justera mängden röd curry.

Som alltid när du lagar kycklinggryta så blir det extra gott med kycklinglårfiléer. De är lite sötare i smaken och de tål kokning bättre än vanliga kycklingfiléer.

Det här behöver du:

0,5 dl neutral olja (tex rapsolja)
120 g lök (1 stor)
2 tsk röd currypasta (ICA)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
600 g hackade kycklinglårfiléer
100 g haricots verts eller andra brytbönor
2 msk fisksås
4 tsk limesaft
2 tsk råsocker
1 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad koriander

Gör så här:

Finhacka löken och stek den i oljan utan att den tar färg.

Hacka kycklingen i tvåcentimeterskuber och stek kycklingen med löken några minuter.

Häll på kokosmjölken och låt grytan koka i 15 minuter.

Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan koka upp.

Servera med jasminris.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin skål, var har ni hittat den?

    Ha en fin dag :-)

    SvaraRadera
  2. Hej Mikaela,

    det är Muminskål från Arabia. Finns på Cervera. På bilden är det lite svårt att se att den är ganska liten (10-15 cm). När vi inte använder den för fotografering så brukar vi använda den som portionsskål för flingor och mjölk.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill kommentera!

Kommentarer som är uppenbart spam kommer självklart att tas bort. Länka gärna till din blogg men gör det med namn och inte med sökord.

Naturligtvis är det okej att länka till ett specifikt inlägg om det är relevant för kommentaren.

在瑞典只有意见。垃圾邮件将被删除。没有链接!