tag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post7699574249534785791..comments2023-10-06T09:03:33.742+02:00Comments on Matlyckan: Cristians nybörjarbröd med surdeg och poolishMagnus Fasthhttp://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-61310632378583013462013-05-12T21:43:40.780+02:002013-05-12T21:43:40.780+02:00@marcus, Det kan vara så att du har betydligt mer ...@marcus, Det kan vara så att du har betydligt mer jäskraft i din surdegen och om degen flyter ut så borde du minska på jästiden. Kan inte komma på något annat än det.<br /><br />Prova något annat recept, Baselbröd är min favorit.Magnus Fasthhttps://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-5666161075894696942013-05-12T21:30:33.650+02:002013-05-12T21:30:33.650+02:00Tack för svar! Jäsningen verkar ok. Det är mer som...Tack för svar! Jäsningen verkar ok. Det är mer som du beskriver som överjäst. Bröden flyter ut på plåten och reser sig inte. Kvar blir en tråkigt, platt degklump. Jag har provat med både Manitoba och Special. Kör mest special.Marcusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-67425489194160277992013-05-12T09:18:49.814+02:002013-05-12T09:18:49.814+02:00@marcus, när du säger degklump hur menar du då? At...@marcus, när du säger degklump hur menar du då? Att brödet inte jäser?<br />Om poolishen bubblar bra borde du ha tillräckligt med jäskraft i surdegen. Om degen känns för kladdig så jobba snabbt och med mjölade händer på ett rejält mjölat bakbord.<br /><br />Brödet jäser inte lika påtagligt som när du bakar med jäst. Du skulle kunna prova att mata surdegen en omgång innan du gör poolishen. De ger den bättre jäskraft. En liten klick surdeg och lika delar mjöl och vatten (viktmässigt). <br />Ett annat tips är att ha mer tålamod vid jäsningen. Ja brukar ofta vara för otålig. Om brödet spricker i sidorna vid bakningen så var brödet underjäst. Om brödet däremot flyter ut i ugnen och inte stiger så är det överjäst. Då får du korta tiderna alternativt köper du ett starkare mjöl (Manitoba Cream eller Vetemjöl Special). <br /><br />Hör av dig igen om du inte får ordning på det och beskriv gärna problemet lite mer ingående.Magnus Fasthhttps://www.blogger.com/profile/04002975473273612750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-637643463368011062013-05-12T08:12:20.626+02:002013-05-12T08:12:20.626+02:00Mäh. Andra gången jag provar nu och det blir en de...Mäh. Andra gången jag provar nu och det blir en degklump! Poolishen bubblar bra. Vad gör jag för fel!?!?!?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14379449866960640920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-41992223281039051342011-04-26T14:11:46.304+02:002011-04-26T14:11:46.304+02:00Oj vilket bra recept! Tack!
Nu står det här på jä...Oj vilket bra recept! Tack! <br />Nu står det här på jäsning! Spännande!Elinahttp://www.upplevmat.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-1815431113546277392010-02-23T15:07:29.681+01:002010-02-23T15:07:29.681+01:00Oj, nu kan man ju inte skylla på att man inte har ...Oj, nu kan man ju inte skylla på att man inte har någon assistent/degkrokar till elvispen längre. Jag som trodde att jag skulle klara mig från surdegsträsket...<br />Ångestar sig fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1452501955373190853.post-92020318340696847952010-02-21T22:58:50.435+01:002010-02-21T22:58:50.435+01:00oj, det ser ju riktigt gott ut :) nu har jag lagt ...oj, det ser ju riktigt gott ut :) nu har jag lagt till er både på twitter och facebook :)Sannahttp://www.veckansmiddag.comnoreply@blogger.com